İsrail Saldırdı – Filistin Direnişi Hava Savunmasıyla Karşılık Verdi

İsrail işgal rejiminin savaş uçakları ve insansız hava araçları Gazze Şeridi’nin güneyinde Hanyunus’un batısında direnişe ait bazı hedeflere yönelik saldırılar düzenledi.

Medya kaynaklarının verdiği bilgilere göre İsrail işgal ordusuna ait SİHA’lar Kadisiyye’de bir mevziye iki adet füze atarken, savaş uçakları da aynı bölgedeki bazı mevzilere 4 adet füze attı.

Verilen haberlere göre yapılan saldırılar esnasında Hanyunus civarında çok yüksek patlama sesleri duyuldu.

Kaynaklar Filistin direnişinin de Gazze hava sahasında yoğun bir şekilde uçuş yapan işgal uçaklarına ve SİHA’larına karşı karadan havaya savunma füzeleri attığını dile getirdi.

İşgal rejiminin ordu sözcüsü dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nden füze atıldığının tespit edildiğini ve Demir Kubbe savunma sistemi tarafından havada yakalanarak imha edildiğini ileri sürmüştü. Dün akşamki füze saldırısı olayının Gazze cephesinde yaklaşık altı aydan beri süren sükûnet döneminden sonra gerçekleşen ilk füze saldırısı olduğuna dikkat çekildi.

Bu arada Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları da yaptığı açıklamada artık ellerinde işgal uçaklarına karşı karadan havaya füze savunma sistemlerinin bulunduğuna dikkat çekmişti.