84 Siyonist Yerleşimciden MESCİDİ AKSA BASKINI

Quds Press Haber Ajansı’nın Kudüs’teki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya 1967’den bu yana işgal güçlerinin kontrolünde olan El-Mağaribe Kapısı’ndan girdi.

Saat 10:30’da sona eren sabah diliminde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen 84 Yahudi yerleşimci için işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

GÖZAT  45 Bin Filistinli Mescidi Aksa'da NAMAZ KILDI

Yahudi yerleşimcilerin baskınından önce işgal yönetimi Kudüslü 20’den fazla kişiye 15 gün ile 6 ay arasında değişen sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdi.

Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim 2015’ten bu yana işgal güçlerinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlamalar getirdiği ifade edildi.

GÖZAT  Aksa Hatibi İkrime Sabri: Mescidi Aksa Pazarlık Konusu Değil

İşgal yönetimi Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yaparken, bu planlarını hayata geçirecek ortamı hazırlamak için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal yönetiminin teşviki ve fanatik Yahudi örgütlerinin çağrısı üzerine Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen yerleşimciler baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.