7 FİLİSTİNLİ Daha İşgalciler Tarafından Gözaltına Alındı

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kudüs ve El-Halil’de gerçekleştirdiği baskınlar sırasında 7 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Kudüs’te gözaltına aldığı 5 kişi arasında eski esirlerin de bulunduğu ve işgal askerlerinin baskın düzenlediği evlerde arama yaptığı bildirildi.

Kudüs’te gözaltına alınanların kentin kuzeybatısındaki Beyt Dukku köyü sakinlerinden ve eski esirlerden Naci Bessam Davud, Muhammed Mustafa Davud ve Muhammed Şefik Mirar ile Anata beldesinden Muhammed Mahmud Hamdan ve Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Hızma beldesinden İsa El-Hatib olduğu ifade edildi.

İşgal güçleri El-Halil vilayetinde de Basim Abdülmünim Ceradat ve İhab İsa Ceradat isimli gençleri Sair beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, insanların genelde uykuda oluğu saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor.

Bu arada, esirler konusuyla ilgili kurumların verilerine göre, Ağustos ayı sonu itibariyle işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli sayısının 4650 olduğu, esirlerden 32’sinin kadın ve 180’inin çocuk olduğu, 743 esirin de işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla alıkonulduğu kaydedildi.