6500 FİLİSTİNLİ Siyonist İSRAİL Zindanlarında

Bayrama birkaç gün kala Filistinli esirlerle ilgili raporunu yayınlayan heyet, esirlerden 40’ının yirmi yıldan fazla süre cezaevinde kaldığını, 9’unun otuz yıldan süre kaldığını, en eski esirin ise Kerim Yunus ve Mahir Yunus olduğunu hatırlattı.

Rapora göre 1967 yılından beri cezaevinde şehit olan esir sayısı 211’e ulaşırken, bunlardan bir kısmının tıbbi ihmal sonucu ve bir kısmının da kasten öldürme sonucu şehit olduğu kaydedildi.

Siyonist cezaevi idaresinin esirlere yönelik baskı ve zulümlerinin devam ettiğini, esirlerin en son gerçekleştirdikleri ve 41 gün süren açlık grevi direnişinin ardından 1500 esirin farklı hücrelere nakledilmesiyle sıkıntıların arttığını hatırlatan heyet, açlık grevine katılan esirlere yapılan saldırılar neticesinde bazı esirlerin darp edildiğini ve bazılarının kronik hastalıklara maruz kaldığını ifade etti.

Raporun verdiği rakamlara göre esirlerden 1800’u hasta. Aralarında engelli ve kanser hastası, bakıma ve ciddi tedaviye ihtiyacı olan esirler işgalcilerin ihmalleri sonucu sıkıntılı günler geçiriyorlar.