60,000 FİLİSTİNLİ, Mescidi Aksa’ya AKIN Etti

İşgalcilerin planlarına ve Er-Rahme Kapısı’na yönelik saldırılarına karşı Mescid-i Aksa’yı savunma çağrıları üzerine binlerce Filistinli sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa’ya akın etmeye başladı.

Hamas Batı Yaka Teşkilatı Enformasyon Dairesi, Filistinlilerin sabah namazından itibaren Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladığını ve kalabalığın 60,000 kişi olarak Cuma vakti zirveye ulaştığını bildirdi.

Görgü tanıkları, Filistinli ailelerin kadın, erkek, yaşlı, genç ve çocuk hep birlikte Mescid-i Aksa’ya gittiklerini, yerli ve yabancı medyanın ilgisinin de yoğun olduğunu ifade etti.

İşgal güçlerinin de Mescid-i Aksa çevresine yüzlerce polis ve asker konuşlandırdığı ve yollarda barikatlar kurarak Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya ulaşmalarını engellemeye çalıştığı kaydedildi.

İşgal rejimi medyası da Filistinlilerin gösteri yapma ihtimaline karşı işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Kudüs kenti dahilinde ve haricinde yoğun güvenlik önlemleri aldığını bildirdi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin sabah saatlerinden itibaren araçların Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya ulaşmasını engellemeye çalıştığını söyledi.