600 Ukrayna Yahudisi Daha İşgalci İsrail’e Göç Ediyor

İşgal rejimi medya kaynakları, Ukrayna’daki savaştan kaçan Yahudilerden 600’ünün işgal altındaki Filistin topraklarına getirileceğini bildirdi.

İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalı, Rusya ve Ukrayna arasında savaşın başlamasından bu yana bu rakamın bir günde İsrail’e gelen en çok Yahudi göçmen sayısını oluşturduğunu söyledi.

Haberde, İsrail Göç Bakanlığı’nın Ukrayna’dan tahliye edilen Yahudileri karşılamak için 24 saat görev yapacak acil durum merkezleri oluşturduğu ifade edildi.

Ukrayna’daki savaşı fırsat bilen işgal rejimi, Ukraynalı Yahudileri işgal altındaki Filistin topraklarına yerleşmeye teşvik ediyor ve Ukrayna’dan İsrail’e on binlerce Yahudi göçmen gelmesini bekliyor.

İşgal yönetimi, Cuma günü Ben Gurion Havalimanı’na gelen 200 Ukraynalı mülteciyi Yahudi olmadıkları gerekçesiyle geri çevirdi.

İşgal rejiminin Ukraynalı mülteciler meselesine ırkçı yaklaşımı uluslararası arenada tepkiyle karşılandı.

Tel Aviv’deki Ukrayna Büyükelçisi, Ukraynalı mültecilerle ilgili politikası sebebiyle işgal hükümeti ve özellikle İçişleri Bakanı Ayelet Şaked aleyhinde İsrail Yüksek Mahkemesi’nde dava açacağını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal için 24 Şubat’ta başlattığı askeri operasyon milyonlarca Ukraynalının savaş bölgelerinden kaçarak mülteci durumuna düşmesine yol açtı.