6 EV İçin Daha YIKIM Tebliğ Edildi

İşgal ordusunun Kudüs’teki işgal belediyesi ekipleriyle birlikte bu sabah köyün kuzeyindeki Ayn Cevize bölgesine baskın düzenlediği ve ev sahiplerine evlerinin ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkılacağını tebliğ ettiği bildirildi.

İşgal güçlerinin ev sahiplerinden Kudüs’teki işgal belediyesine müracaat etmelerini istediği ve ev sahiplerinin evlerini nasıl inşa ettikleri konusunda sorguya çekilecekleri ifade edildi.

Kudüs yakınlarındaki Ayn Cevize beldesinin son aylarda işgal yönetimi tarafından yoğun bir şekilde hedef alındığı, 20 civarında evin yıkıldığı veya inşasının durdurulduğu kaydedildi.

İşgal güçlerinin ayrıca bölgede birçok duvarı yıktığı, arazileri tahrip ettiği, 80 kadar evin de yıkım veya inşaat durdurma tehdidiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

İşgal yönetimi, uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Filistinlilerden gasp edilen topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa ederken Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini de çeşitli bahanelerle yıkıyor.