5200 YAHUDİ İşgalci Geçen Ay MESCİDİ AKSA’ya Baskın Yaptı

Raporda, Eylül ayında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen işgalci sayısının 5200’e ulaştığı, baskınlara katılanlar arasında askeri kıyafetli işgal ordusu askerlerinin ve Yahudi din okulu öğrencilerinin de olduğu belirtildi.

Kudüs Araştırma Merkezi’nin raporunda, Ağustos ayında Mescid-i Aksa’ya toplam 2841 işgalcinin baskın düzenlediği bildirildi.

Raporda, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme izni vermekle kalmadığı, sözde heykel cemaatlerinin Mescid-i Aksa güneyinde müzikli festival düzenlemelerine de müsaade ettiği kaydedildi.

Kudüs Araştırma Merkezi, Yahudi yerleşimcilerin söz konusu festivalde Telmudi ayin yaptıklarını ve içki içtiklerini ifade etti.

Raporda, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa görevlilerine ve cemaatten birçok kişiye Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları verdiği de hatırlatıldı.

Kudüs Araştırma Merkezi Müdürü Imad Avvad, yıl sonuna kadar 50 bin işgalcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesinin beklendiğini, bunun da geçen yıla göre yüzde 200 ve 2009 yılına göre yüzde 900 artış anlamına geldiğini söyledi.