50,000 Filistinli Miraç Kandilini Mescidi Aksa’da İhya Etti

İşgal güçlerinin tüm kısıtlama ve engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli, Peygamber Efendimizin (s.a.s) göğe yükseldiği geceyi ifade eden İsra ve Miraç kandilini, bu hadisenin merkezinde yer alan Mescidi Aksa’da ihya etti.

Kudüslü kaynakların aktardığı bilgilere göre, işgal altındaki Batı Şeria ve 1948 Toprakları’ndan gelenlerin de aralarında bulunduğu 50 binden fazla Filistinli, koronavirüs salgınının yayılmasını önleme kapsamında alınan tedbirlere riayet ederek dini ibadetlerini Aksa’da ifa etmeye muvaffak oldu. Harem-i Şerif’in çevresindeki Eski Şehir bölgesinin sokaklarında uzun zamandan sonra bir kez daha yoğunluk yaşandığı gözlendi.

Efendimizin Miraç gecesinde yaşadıklarını anmak üzere Aksa’da toplanan Filistinliler, tarifsiz bir huzur ve tanımlanması zor bir saadet hissettiklerini belirtirken diğer taraftan beraberlerinde getirdikleri hediyeleri Aksa’nın avlusunda yayılan çocuklara dağıttılar. Ayrıca burada, Kur`an-ı Kerim okundu, dua edildi ve namaz kılanlara türlü türlü tatlılar ikram edildi.

Öte yandan işgal güçlerinin, Mescid-i Aksa’da kandil gecesini ihya etmek isteyen binlerce Batı Şerialı ve Kudüslü Filistinliye engel olduğu bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgalci İsrail askerleri, Batı Şeria ile 1948 Toprakları’nın farklı bölgelerinden Miraç gecesi münasebetiyle ibadetlerini Mescidi Aksa’da eda etmek isteyen binlerce Filistinlinin girişine mani olmaya çalıştı.

Aynı zamanda işgal güçleri, Mescidi Aksa’nın es-Silsile Kapısı’ndan çıktığı sırada Vaaz ve İrşad Müdürü Şeyh Halid el-İsavi’yi tutukladı.

Keza işgal güçleri dün sabah Şeyh İkrime Sabri’yi Doğu Kudüs’ün es-Suvvane Mahallesi’nde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Şeyh İkrime Sabri’nin tutuklanması İsra ve Miraç münasebetiyle Mescidi Aksa’da düzenlenecek etkinliklerden 24 saat önce gerçekleşti.

Şeyh Sabri, dün Filistinlilere İsra ve Miraç kandili münasebetiyle Mescidi Aksa’ya gitme çağrısı yapmıştı.