50 Gündür SİYONİST Güçlerin Kuşatmasında

Beldeyi her taraftan kuşatan ve giriş çıkışları kontrol eden işgal güçleri, beldede oturmayanları içeri bırakmazken, yaşları kırkın altında olan belde sakinlerinin çıkışına da izin vermiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hızma Belediye Başkanı Semer Dayfullah Muhammed Salahuddin, “Hızma işgal güçlerinin açık saldırısına maruz kalmaktadır. 16 Şubat’tan beri beldeyi kuşatan işgal güçleri halkı toplu cezalandırmaktadır. Önce iki gün kuşatma uyguladılar. Ardından üç gün ve daha sonra beldeyi tamamıyla kapattılar. Belde halkından olduğunu gösteren kimliğe sahip olanların dışında kimseyi içeri almıyorlar. Hâlâ kuşatmayı sürdürüyorlar. Beldeyi dışarıya bağlayan ana caddeleri kapatan işgal güçleri hayatı olumsuz yönden etkilediği gibi, bütün kesimlerin hareket alanını adeta felç etti” dedi.

Belediye başkanı, işgal güçlerinin beldeyi bu şekilde kuşatıp cezalandırmasının işgal güçlerinin Büyük Kudüs projesi kapsamında yaptığı E1 projesiyle alakalı olduğunu belirterek, bununla temelde belde ekonomisinin hedef alındığını ve işgalcinin belde topraklarından bir kısmını gasp etmeye zemin hazırladığını ifade etti.

Belediye başkanı, işgal güçlerinin beldenin çevresinden geçen ana caddelerde askeri araçlarla Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş atılmasını bahane ederek beldeyi kuşattığını, işgalcinin sekiz bin insanın kaldığı beldeye verdikleri zararın bir iki taşın verdiği zararın çok üstünde olduğunu ve bunun toplu cezalandırma olduğunu söyledi.

Salahuddin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazen hiç olay olmuyor. Belde gençleri bir şey yapmadıkları halde işgal güçleri beldeyi kuşatmak için onları tahrik ediyor. Gece yaptıkları baskınlar ve estirdiği terör de devam ediyor. Gündüzleri ana caddeyi kapatan işgal güçleri öğrencilerle memurları ve çalışanları olumsuz yönde etkiliyor. ”