5 Filistinli Esir Daha AÇLIK GREVİNE KATILDI

Komite yaptığı açıklamada, işgal rejiminin dün beş esiri tecrit odalarına alması üzerine 21 esirin açlık grevine katıldığını hatırlatarak, bugün de beş esirin daha açlık grevine başladığını ifade etti.

Ofer’deki esirlerin temsilcisi Ekrem Hamid, komiteye verdiği bilgide, cezaevinde açlık grevi direnişini sürdüren esirlerin baskıya maruz kaldıklarını, ancak bütün baskılara ve esirlerden özellikle hasta olanların durumunun kötüleşmesine rağmen talepleri kabul edilinceye kadar direnişe devam edeceklerini söyledi.

GÖZAT  İSLAMİ CİHAD: Yüzlerce Esir Daha AÇLIK GREVİNE KATILACAK

Esirlere destek için bölgesel ve uluslararası çapta harekete geçilmesini isteyen esirler, taleplerinin karşılanması ve işgal rejimine baskı yapılması için gereken adımların atılmasını istedi.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında 1600 esir gasp edilen haklarının iade edilmesi, hasta esirlere gereken tıbbi müdahalenin yapılması, ziyaretlerin düzenlenmesi, tecrit odalarının kaldırılması ve idari cezalara son verilmesi gibi adil taleplerinin karşılanması amacıyla 17 Nisan’da açlık grevine başladı.