4500 Yahudi İşgalci, Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

4 bin 500’ü aşkın Siyonist yerleşimci bugün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediler.

Yahudilerin bayramı olan Pesah Günü dolasıyla çok sayıda Siyonist yerleşimcinin işgal askerlerinin desteğiyle Mescid-i Aska’ya düzenledikleri baskının ardından bugün bir grup Siyonist daha Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek, bu kutsal mekana saygısızlık ettiler.

İşgal rejimi geçen ay Kudüs sakinlerinden 775’ini gözaltına altına aldı. Bunlardan çoğu Aksa’da gözaltına alınan kişilerden oluşuyor.

Öte yandan,Cenin’in güneyindeki Ez-Zebabide beldesinde dün akşam işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda Filistinli iki genç işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu gerçek mermilerle yaralandı.

Görgü tanıkları, Ez-Zebabide beldesine baskın düzenleyen işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığını, işgal askerlerinin belde sakinlerinin üzerine ateş açtığını, Filistinli bir gencin omzundan ve bir diğerinin de elinden yaralandığını bildirdi.

İşgal güçlerinin ayrıca Kabatya beldesi sakinlerinden Ahmed Falih Zekarine ve Muhammed Velid Zekarine’yi Tubas kenti yakınlarında kurduğu geçici kontrol noktasında gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Kabatya’nın güneyindeki El-Carba köyü yakınlarında barikat kurduğu ve yoldan geçenlerin kimliklerini kontrol ettiği, bu nedenle bölgede trafik yoğunluğu yaşandığı kaydedildi.