40,000 FİLİSTİNLİ, Aksa’da Cuma Namazı Kıldı!

Kudüs kentinde ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden yaklaşık 40 bin kişi Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı.

Cemaatin Cuma namazını Mescid-i Aksa’nın çeşitli bölgelerinde ve Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nda kıldığı belirtildi.

İşgal güçlerince Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılan Filistinlilerden birçoğunun da Cuma namazını Mescid-i Aksa’nın doğu duvarına bitişik Er-Rahme Kapısı Mezarlığı karşısındaki El-Esbat Kapısı bölgesinde kıldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Cuma namazı öncesinde ve sonrasında Kudüs kentinde ve özellikle de Eski Belde semti ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa kapılarında görevli işgal polislerinin yüzlerce gencin kimliğine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu bildirildi.

Bu arada, Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Kudüs’teki İslami İşler ve Vakıflar Konseyi’nin görüşünü bir kez daha hatırlatarak, işgal mahkemelerinin Mescid-i Aksa üzerinde hiçbir otoritesi olmadığını vurguladı.

Sabri, İslami İşler ve Vakıflar Konseyi’nin işgal mahkemelerine başvurmayacağını, çünkü söz konusu mahkemeleri ve kararlarını tanımadığını ifade etti.