3 Filistinlinin İsrail Zindanındaki Esareti 20 Yılı Geçti

Cenin’deki Esirler Kulübü Müdürü Muntasır Semmur yaptığı açıklamada, söz konusu esirlerin, müebbet hapse çarptırılan esir Abdülkerim Uveys’in kardeşi Hasan Ebu Ratıb, 24 yıl hapse çarptırılan Mühenned Halid İbrahim ve 20 yıl hapse mahkum edilen Fadi Muhammed Yusuf Ebu Ali olduğunu ve hepsinin de Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin kenti sakinlerinden olduklarını belirtti.

Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, işgal rejiminin hukuksuz uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor.

Başta BM olmak üzere muhtelif uluslararası kuruluşlar genelde Filistin halkının maruz kaldığı zulüm ve haksızlıklara duyarsız kaldıkları gibi Filistinli esirlerin ızdırapları, onlara uygulanan insanlık dışı muameleler karşısında da tepkisizliğini sürdürüyor.

İnsan hakları kurumlarının verilerine göre, İsrail yönetimi hapishanelerinde Ocak 2021 itibariyle, 37’si kadın, 320’si çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli esir bulunuyor.

Filistin Esirler Cemiyeti’nin verdiği bilgilere göre işgal zindanlarında 1967’den bu yana; 68’si tıbbi ihmal, 75’i gözaltında öldürülme, 7’si zindanda doğrudan ateş açılması ve 73’ü işkence sonucu olmak üzere toplam 223 Filistinli şehit oldu.