2500 YAHUDİ’den, Yusuf’un Kabri Bölgesine Baskın

İşgalcilere ait 0404 haber sitesi, yaklaşık 2500 Yahudi yerleşimcinin dün gece yarısı Nablus kentinin doğusuna baskın düzenlediğini bildirdi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen sitenin haberinde, işgal ordusunun Batı Yaka’nın kuzeyindeki tugayının komutanı Albay Sagiv Dahan, başka komutanlar ve bir grup haham ile Yahudi Yerleşimi Bölgesel Konseyi Başkanı Yossi Dagan’ın da baskına katıldığı belirtildi.

Dagan’ın Yahudi yerleşimcilerin “Yusuf’un Kabri” bölgesini gündüzleri de ziyaret edebilmelerinin sağlanmasını ve işgal yönetiminden bölgenin işgal rejimi egemenliği altına alınmasını istediği kaydedildi.

Filistinli kaynaklar, işgal güçleri ve ayin yapmak için “Yusuf’un Kabri” bölgesine baskın düzenleyen yüzlerce yerleşimciyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda birçok Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Kaynaklar, çatışmaların Amman Caddesi, Belata Kampı girişi ve Belata El-Beled bölgesiyle kentin güneybatı banliyösünde yoğunlaştığını ifade etti.

Filistin televizyonu muhabiri Bekir Abdülhak’ın plastik mermiyle ayağından yaralandığı, sağlık görevlisi Yasin Imran’a biri alt çenesine olmak üzere iki plastik merminin isabet ettiği, çok sayıda kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.

“Yusuf’un Kabri” türbesi Nablus’un doğusundaki Belata Kampı hizasında yer alıyor. Filistinliler türbenin Yusuf Duveykat isimli salih bir kişiye ait olduğunu söylerken, Yahudiler türbede naaşı Mısır’dan getirilen Hz. Yusuf aleyhisselamın yattığını iddia ediyor.