2020 Yılında Filistinli 530 Aile Evinden Edildi

Filistin merkezli Arap Araştırmaları Derneği’ne bağlı Arazi Araştırma Merkezi, işgalci İsrail güçlerinin, yılbaşından bu yana aralarında ev ve barakaların da bulunduğu toplamda 450 yapıyı yıktığını, 530 Filistinli aileyi ise yerlerinden ettiğini bildirdi.

Filistin halkının uğradığı hukuksuz uygulamalar hakkında çalışmalar yürüten Arazi Araştırma Merkezi, Siyonist İsrail’in bu yılki insanlık dışı ihlallerine yönelik bir açıklama yaptı.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, İsrail işgal güçlerinin, bazı Kudüslüleri, içinde oturdukları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladığını, bu bağlamda 80 ev ve tesisi yerle bir ettiğini ifade etti.

Açıklamada, sözde İsrail devletinin kurulduğu yıldan bu yana 165 bin 690 yapının yıkıldığı belirtildi. Ayrıca söz konusu yıkımların, bir milyon Filistinli vatandaşın topraklarından uzaklaşmasına ve evsiz kalmasına neden olduğu kaydedildi.

Diğer taraftan Arazi Araştırma Merkezi’nin, 1993 yılında imzalanan Oslo Anlaşması’nın 25’inci yıldönümünde yayınladığı bir raporunda, anlaşmanın ardından Siyonist Yahudi yerleşimcilere ait yerleşim merkezlerinin en az dört kat genişlediği ifadeleri yer almıştı.

İşgalci İsrail, 1967’de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

Filistinli yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin sadece geçen yıl işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistinlilere ait 521 evi “ruhsatsız” olduğu veya “C bölgesi”nde inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını belirtiyor.