2019’i MESCİDİ AKSA Yılı İlan Edelim!

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, 2019’u Mescid-i Aksa’nın yılı ilan ederek Müslümanların Harem-i-Şerif’e yoğun ziyaret gerçekleştirdiği yıl olması için çağrıda bulundu.

El-Kisvani yaptığı basın açıklamasında, “2018 yılı işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa için çok zor geçti. İşgalci Yahudi yerleşimcilerin yoğun baskınları, yaşanan olaylardan sonra Aksa’nın kapılarının iki kez kapatılması gibi gelişmeler işgalci İsrail hükümetinin Aksa’yı egemenliği altına almaya çalıştığını gösteriyor. Bizim Kudüs ve Mescid-i Aska’nın İslamiyet’ini korumamız gerekiyor. Dolayısıyla dünyadaki Müslümanların Mescid-i Aksa’ya 2019 yılı içerisinde yoğun ziyaretler gerçekleştirmesi çok önemli” dedi.

2018’de 30 bine yakın Yahudi Aksa’ya baskın düzenledi

Öte yandan, 2018 yılında 29 binden fazla fanatik Yahudi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi, bu sayı önceki yıla kıyasla yüzde 17 artışa tekabül ediyor.

İşgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu’s Sahra Camisi’nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde “Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu” iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa’da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.