2019 Dünya Kudüs Günü TÜRKİYE’de Anıldı

Türkiye halkı her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok farklı ilde Ramazan’ın son cuma günü kutlanan Dünya Kudüs Günü için bir araya geldi.

İstanbul’da Cuma namazının ardından Fatih Camii avlusunda toplanan grup, sloganlar ve tekbirler eşliğinde Fevzi Paşa Caddesi üzerinden Saraçhane’deki İtfaiye Parkı’na yürüdü.

Yürüyüş boyunca ve sonrasında “İstanbul’dan Kudüs’e direnişe bin selam; Siyonist israil Filistinden defol; Mescid-i Aksa onurumuzdur; Kanımız’ canımız feda olsun Aksa’ya; Siyonist elçilik kapatılsın; Yaşasın Filistin direnişimiz; Direnişe sadakat onurumuzdur; Ümmetiz’ kardeşiz’ kazanacağız; Müslüman uyuma kıblene sahip çık; İslami direniş onurumuzdur; Şehitlerin kanı siyonizmi yenecek; Mavi Marmara onurumuzdur; Katil israil hesap verecek; direniş’ şehadet’ özgürlük; müslümanlar kardeştir’ amerika kalleştir; karolsun israil’ kahrolsun amerika; katil abd orta doğudan defol; abd üsleri kapatılsın; oluk’ oluk kan aksa kurtulacak el aksa; işbirlikçi rejimler hesap verecek” gibi sloganlar atıldı.

Sakarya, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Elazığ ve Konya gibi onlarca şehirde Dünya Kudüs Günü için cuma namazı çıkışında geniş katılımlı etkinlikler düzenlendi.