2019 Dünya Kudüs Günü İRAN’da 950 Yerde Anıldı

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle başta başkent Tahran olmak üzere ülkenin 950 şehir ve kasabasında geniş çaplı gösteriler düzenlendi.

Ülkenin dört bir yanında düzenlenen Dünya Kudüs Günü gösterilerine katılan milyonlarca İran halkı, Siyonist Rejim ve destekçilerinin Filistin’de yaptığı cinayetlerini şiddetle kınadı.

“Kudüs’e doğru”, “Kudüs Filistinliler içindir” ve “Yakında Kudüs’te cemaat namaz kılacağız” pankartlarını taşıyan katılımcılar, ABD ve Siyonist Rejim’in düşmanca politikalarına tepki gösterdiler.

Gösterilere katılan halk ‘Yüzyılın Anlaşmasının’ gerçekleşmeyeceğini, İran halkının Filistin direnişinin yanında olduğunu vurgulayarak; İsrail, ABD, Suud rejimleri aleyhinde sloganlar attı. 

Dünya Kudüs Günü münasebeti nedeniyle düzenlenen yürüyüşlere askeri ve hükumet yetkilileri katılım gösterdi. Tahran’daki Dünya Kudüs Günü Yürüyüşüne katılan eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a halkın yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Dünya Kudüs Günü, 7 Ağustos 1979’da İmam Humeyni tarafından Filistin halkını desteklemek amacıyla her yıl Ramazan ayının son cuma günü olmak suretiyle resmi bir gün olarak belirlenmiş ve o günden beri dünyanın farklı noktalarında Dünya Kudüs Günü Yürüyüşleri düzenlenmektedir.