2018 Yılında Filistinli 175 KADIN Gözaltına Alındı…

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal güçlerinin geçen yıl da yaşlarına ve hasta olup olmadıklarına bakmadan Filistinli kadınları ve genç kızları hedef aldığını, 2018’de 175 kadının ve genç kızın işgal güçlerince gözaltına alındığını açıkladı.

Merkez sözcüsü Riyad El-Eşkar, işgal güçlerinin kadınlara yönelik baskılarını artırarak Filistin halkının haklarını savunmak için düzenlenen barışçıl gösterilere katılmalarını engellemeye çalıştığını söyledi.

El-Eşkar, işgal güçlerinin esirlere baskı yapmak için birinci derece esir yakınlarını, özellikle de esirlerin eşlerini ve annelerini cezaevi ziyaretleri sırasında hedef aldığını ifade etti.

İşgal güçlerinin geçen yıl birinci derece esir yakınlarından 15 kişiyi gözaltına aldığını belirten El-Eşkar, 2018’de ayrıca iki yaralı kadının ve 18 yaşından küçük 14 genç kızın gözaltına alındığını bildirdi.

İşgal rejimi mahkemelerinin geçen yıl Filistinli kadın esirlere ağır cezalar verdiğini belirten El-Eşkar, Kudüslü 31 yaşındaki kadın esir Fedva Nezih Hammade’nin 10 yıl hapse ve 30 bin şikel para cezasına mahkum edildiğini hatırlattı.

Kudüs’teki Merkez Mahkemesi’nin 31 yaşındaki kadın esir Emani Halid Huşeym’e 10 yıl hapis cezası verdiğini belirten El-Eşkar, işgal rejimi mahkemesinin Nablus’tan dokuz çocuk annesi 40 yaşındaki Asya Süleyman El-Keabine’yi 42 ay hapis cezasına mahkum ettiğini söyledi.