2017 Yılında SİYONİSTLERLE 719 Noktada ÇATIŞMA YAŞANDI

Uluslararası Kudüs Müessesesi’nin hazırladığı 2017 istatistiklerine göre işgal rejimi Kudüs’ün merkezinde ve banliyösündeki yerleşim alanlarında, yılın başından 31 Temmuz 2017 tarihine kadar geçen yedi aylık süre içinde 105 ayrı ev veya iş yerini yıktı.

214 ev ve iş yerine de yıkım uyarısı gönderdi. 7 Kudüslüyü evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. Aynı süre içinde Kudüs’te 6 Filistinlinin evine de yahudi yerleşimciler tarafından el konuldu.

İşgal yönetimi ayrıca Kudüs’teki yahudileştirme faaliyetlerini hızlandırmak, şehrin İslâmî kimliğini değiştirmek amacıyla yüzlerce projeyi gündemine aldı.

Kudüs Müessesesi’nin raporuna göre işgal yönetimi Kudüs’e on bin adet yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planlıyor. Sadece Kalendiya köyünün yıkıntılarının üzerine de 15 bin yerleşim birimi inşa etmeyi planlıyor.

2017’nin geçen yedi ayı içinde 6377 yahudi yerleşim biriminin inşasına da onay verdi.

Raporda bütün bu uygulamaların Kudüs’te yahudileştirme faaliyetlerini bir emri vaki haline getirme amacına yönelik olduğuna dikkat çekildi.

Rapora göre işgal güçleri 2017’nin ilk yedi ayı içinde Kudüs’te 719 noktada Filistinlilerle çatışmaya girdiler. 17 Kudüslü öldürülürken, 1458 Kudüslü de tutuklandı. Çıkan çatışmalarda siyonistlerden de 8 kişi ölürken, 125 kişi de yaralandı.