100 Yılın Anlaşmasının KİLİT Noktası GAZZE

Londra’da yayınlanan El-Hayat gazetesi verdiği haberde, Amerikan idaresinin Yüzyılın Anlaşmasıyla ilgili olarak adımlarını ağır attığını belirterek, Amerika’nın Mahmud Abbas’tan sonraki döneme hazırlık yaptığını yazdı.

Filistinli üst düzey bir yetkiliye dayanarak bilgi veren gazete, söz konusu yetkilinin “Amerikalılar Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın bu planı kabul etmeyeceğini biliyorlar. O nedenle işi zamana bırakıyorlar ki, Abbas’tan sonra Batı Yaka ve Gazze’deki yerel liderler projeye karşı çıkmaya güçleri yetmesin ve aşamalı olarak da projeyi kabul etsinler” dediğini aktardı.

El-Hayat gazetesine konuşan Batılı bir diplomat ise “Amerikan idaresi Gazze’deki insani projelerin finansı için yardım taahhüdünde bulunan ülkelerle bir toplantı yapmaya hazırlanıyor. Aynı şekilde Amerikan idaresi Filistin Yönetimiyle Hamas olmadan Gazze’de çalışmayı planlıyor” dedi.

El-Hayat gazetesi, Filistinli yetkililerin Washington’un şu anda iki düzeyde çalışmalar yaptığını, bir taraftan Gazze ve Batı Yaka’nın bir kısmında siyasi bir çözüm için zemin hazırlarken, diğer taraftan da bu çözümü kabul edecek alternatif bir Filistin liderliğini oluşturma çabasında olduğunu ifade ettiklerini kaydetti.