10 FİLİSTİNLİ, ABBAS Çetesince Gözaltına Aldı

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri geniş çaplı bir gözaltı operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda on kişinin gözaltına alındığı bunlardan iki kişinin gazeteci olduğu bazılarının da özgürleştirilmiş eski esirlerden oldukları haber verildi.

Operasyonun siyonist işgal güçlerinin 25 Filistinlinin gözaltına alındığı geniş çaplı operasyonla eş zamanlı gerçekleştirilmesi ise dikkat çeken bir gelişme oldu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada Filistin Koruyucu Güvenlik Birimi elemanlarının bugün sabahın erken saatlerinde Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde özgürleştirilmiş eski esirlerden Mecd Ubeyd’in evine baskın düzenleyerek kendisini gözaltına aldıkları dile getirildi.

Açıklamaya göre Surif beldesinden de Muhammed Hamidat, Husam El-Hur, Şerifuddin El-Hur ve Muntasır El-Kubeyta gözaltına alındı.

Beytilahm’da ise Filistin Yönetimi güvenlik güçleri özgürleştirilmiş eski esirlerden ve eski siyasi tutuklulardan olan İbrahim Cebran’ın evine baskın düzenleyerek geniş çaplı arama yaptılar. Arama esnasında aynen işgal güçlerinin yaptığı gibi evin altını üstüne getirmeleri dikkat çekti.

Koruyucu Güvenlik elemanları Selfit’te de Abdurrahman Şahin’in evine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra kendisini gözaltına aldılar.

Tubas’ta ise yine özgürleştirilmiş eski esirlerden ve birkaç kez siyasi sebeplerle tutuklanmış olan Usame Savafite’nin evine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra kendisini gözaltına aldılar.

Nablus’ta ise yine özgürleştirilmiş eski esirlerden gazeteci Mu’tasım Sakf El-Hayyıt’ı gözaltına aldılar. Bu kişi birkaç gün önce de yahudi yerleşimcilerin ve işgalci askerlerin saldırısına maruz kalmıştı.