1 Haftanın İNTİFADA Bilançosu 5 Eylem 2 ŞEHİT

Kudüs’te Babu’l-Amud bölgesinin yakınlarında bölgedeki gençlerin gerçekleştirdiği taşlama eyleminde işgalci askerlerden ikisi orta derecede yaralandı.

Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyen askerlerin taşlanması olayında da bir işgalci asker orta derecede yaralandı.

Askalan şehrinde de Kudüs intifadası gençlerinin gerçekleştirdiği taşlama olayında bir işgalci asker hafif yaralandı.

GÖZAT  Filistinli Genç Kudüs'te 3 Siyonisti Yaralayıp ŞEHİT OLDU

El-Halil’in Eski Şehir kısmında işgalci askerlerin şiddetli bir şekilde taşlanması neticesinde bir işgalci asker orta derecede yaralandı.

Beyti Hanina köyünde de bir siyonist asker Filistinli gençlerin taşlaması neticesinde yaralandı.

Haziran’ın ikinci haftasında bazı Filistinli gençler Kubbetu Rahil askeri kampına el yapımı bombalarla bir saldırı düzenledi ancak işgal yönetimi herhangi bir yaralanma olayından söz etmedi.

GÖZAT  KUDÜS İntifadasında ŞEHİT Sayısı 319 Oldu

Gazze’nin doğusundaki Cibaliya bölgesinde meydana gelen çatışmada işgalcilerin attığı mermilerle 20 yaşındaki Aid Hamis Cumu’a şehit oldu.

Yapılan tespitlere göre işgalcilerin baskınlarında meydana gelen çatışmalarda 24 Filistinli gerçek veya plastik mermilerle yaralandı. Onlarca Filistinli de atılan gaz bombalarından etkilendi. Toplamda 43 noktada çatışma meydana geldi.
Çatışmalarda işgalci askerlerin üzerine 8 molotof kokteyli atıldı.

GÖZAT  SOSYAL Medyada "HAMAS Direniştir Terör Değil" Kampanyasına MİLYONLUK DESTEK

İşgal güçleri düzenlediği baskınlarda 64 Filistinliyi tutukladı. Bunların 16’sı çocuk yaşında. Tutuklananların içinde özgürleştirilmiş eski esirler de var. Tutuklananlardan biri de Filistin’in eski Esirler Bakanı Vasfi Kubha.

İşgal rejimi esir Cemal Ebu’l-Heyca’nın oğlu Abdusselam’ı serbest bıraktı. İşgal mahkemesi esir İbrahim Abdullah Asker hakkında nihaî kararını açıkladı ve 34 yıl hapis cezasına mahkûm etti.

Siyonist işgal güçleri hâlen altı şehidin cenazesini ailelerine teslim etmedi, kendi morglarında rehin tutuyor.